Ce trebuie sa stii despre carnitina

75

Ce trebuie sa stii despre carnitina 3

Carnitina are numeroase beneficii pentru organism, aceasta fiind indicată din multe puncte de vedere. În prezent există o mulțime de suplimente pe piață pe care sportivii le folosesc, astfel încât să-și îmbunătățească performanțele. L-carnitina este o substanță asociată de cele mai multe ori cu pierderea în greutate, de aceea trebuie să cunoașteți câteva lucruri despre aceasta.

Care este rolul în organism al L-carnitinei?

Carnitina este un derivat de aminoacid, această regăsindu-se în corp în mod natural. Ea poate fi absorbită însă și din exterior, din alimente sau chiar din suplimente alimentare. Carnitina este importantă pentru că transporta acizii grași către mitocondrii, unde aceștia sunt transformați în energie. L-carnitina este în acest fel esențială în procesul de ardere al grăsimilor de către organism, dar și în obținerea energiei necesare, astfel încât acesta să funcționeze corect.

Dacă organismul vostru nu resueste să producă suficientă L-carnitina, este important să apelați și la suplimente, acestea fiind o soluție bună. L-carnitina este recomandată persoanelor care doresc să slăbească, de aceea persoanele care vor să scape de kilogramele în plus, trebuie să aibă grijă la ceea ce introduc în organism, printr-o dietă specială. De asemenea, aceste persoane mai pot apela la o cantitate corespunzătoare de L-carnitină pentru a se bucura de toate avantajele oferite de acest supliment.

Alimentele de origine animală sunt cele care oferă cea mai multă L-carnitina, de aceea puteți consuma carne de vită, carne de pește, de porc sau chiar carne de pui. Chiar și brânza cheddar va oferă o mulțime de beneficii din acest punct de vedere. Mai puteți obține L-carnitina chiar și din alimentele de origine vegetală. Deși cantitatea de carnitina este mai mică față de alimentele de origine animală, această poate fi obținută consumând avocado, sparanghel, broccoli, boabe de muștar, usturoi, banane și porumb.

Pentru a îmbunătăți semnificativ procesul de ardere al grăsimilor, au fost fabricate o mulțime de suplimente sub formă de capsule. Acestea au un conținut mare de L-carnitina. Nutriționiștii recomandă utilizarea acestor suplimente, doar în situația în care un medic va recomandă acest lucru. Având în vedere faptul că organismul poate produce singur acest aminoacid, el trebuie consumat cu atenție.

Printre principalele beneficii ale carnitinei, veți vedea că întărirea sistemului imunitar este un prim beneficiu. De asemenea, reglarea tensiunii arteriale, precum și controlul colesterolului sunt alte beneficii importante. Veți avea parte și de o creștere a densității osoase, precum și o îmbunătățire a funcționarii creierului în cazul unor afecțiuni precum Alzheimer. Carnitina mai tratează și afecțiunile renale severe, aceasta crescând rezistența la efort.

Pentru cele mai bune rezultate, indicațiile unui medic sunt importante, de aceea trebuie să țineți cont de acestea. Cantitatea de carnitină recomandată va fi sugerată de către un specialist. Doza standard se situează între 500 și 2000 mg pe zi, iar aceasta poate varia însă de tipul de carnitina pe care trebuie să-l consumați. În funcție de aceste lucruri, veți putea lua decizia cea mai bună pentru voi. Aceste capsule pot fi consumate cu 30 de minute înaintea antrenamentului, astfel încât să aibă un efect optim asupra organismului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.