Tipuri de vopsea decorativa

605

Daca exteriorul este cartea de vizita a personalitatii locuitorilor si primul element cu care un invitat intra in contact, interiorul casei reprezinta un spatiu intim, in care sa te regasesti dupa o zi grea, sa te relaxezi si sa te bucuri de o atmosfera calda.

E drept ca tendintele in materie de design interior se schimba vertiginos, insa de cativa ani, gama de vopseluri decorative au inceput sa fie pe placul romanilor. Satui de pereti anosti, multi dintre ei au cerut ajutorul unui arhitect pentru a-si crea spatii de relaxare, biroul sau chiar baia intr-un mod care sa ii reprezinte.

Iar vopseaua decorativa este, cu siguranta, elementul-surpriza in amenajarea interioara. Desi ai putea crede ca este scump sa folosesti vopseluri decorative interioare, bine ar fi sa consulti oferta. Pretul nu este deloc mai mare decat in cazul unei vopsele lavabile de calitate, insa efectul este diferit la 360 de grade.

E drept ca o vopsea decorativa nu trebuie sa fie doar estetica, dar si extrem de utila. De aceea, este recomandata alegerea unei game de calitate, care nu doar ca va rezista in timp, dar asigura si lipsa condensului, a mucegaiului si, deci a mirosului neplacut si a bolilor respiratorii asociate.

E drept ca pe piata din Romania vei gasi o gama larga de vopseluri decorative, insa fiecare vine cu propriile-i caracteristici. Printre ele vei descoperi vopseluri decorative organice, silicate, siliconice sau mozaicate.

Vopseaua decorativa organica are in compozitie rasini, ingrediente minerale si pigmenti acrilici. Este foarte rezistenta la vaporii de apa, la condens si igrasie, cu recomandarea de a fi aplicata peste amorsa.

Vopseaua decorativa silicata este alcatuita din procente mari de silicat de potasiu, la care se adauga elemente minerale, pigmenti acrilicim microfibre, adaosuri, apa. Este indicata pentru aplicarea in spatii cu umezeala, precum baie si bucatarie, pentru ca nu se murdareste si este ignifuga.

Vopseaua decorativa siliconica are, pe langa rasinile siliconice, si pigmenti acrilici, stabilizatori, adaosuri si apa. Este recomandata in garaje, in subsoluri si beciuri, pentru ca are capacitate redusa de murdarie.

Ultima pe lista este vopseaua decorativa mozaicata, cu lianti acrilici puri, nisipuri de cuart colorate, adaosuri si apa, rezistenta la socuri si zgarieturi.

3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.