5 reguli pentru ca restaurantul tau sa aiba succes

0
242

Sa transformi un restaurant intr-o afacere de succes nu este o simpla provocare. Succesul vine adesea in urma unei munci sustinute, pasiune si o reputatie construita pe parcursul a mai multi ani. Asta daca restaurantul respecta strategiile de baza: mancare buna si un mediu primitor. 

Plecand de la toate aceste lucruri, expertii cred ca exista cateva reguli pe care trebuie sa le urmezi pentru ca restaurantul tau sa aiba succes.

1.Ceva remarcabil

Este esential sa reusesti sa creezi un restaurant despre care tot mai multa lume sa vorbeasca si sa il recomande cunoscutilor.  Este un lucru usor de planificat, dar greu de realizat. Cele mai multe restaurante sunt plictisitoare si neatractive.

Deci, cum se creeaza un restaurant remarcabil? Respectand urmatoarele principii:

2.Meniu simplu cu preparate delicioase

Bill Cosby a spus cel mai bine: „Nu stiu cheia succesului, dar cheia esecului incearca sa multumeasca pe toata lumea”.

Foarte adesea vedem in restaurante meniuri cu pagini intregi cu preparate unice. Majoritatea oamenilor nu au nevoie de multe optiuni. Sunt suficiente douasprezece sau mai putine preparate principale. Unele din carne, altele vegetariene si asta-i tot. Nimeni nu are nevoie de 15 tipuri de preparate din pui. In plus, atunci cand oferiti toate preparatele posibile, devine aproape imposibil sa gatiti mancaruri uimitoare cu cele mai proaspete ingrediente. Si asta pentru ca aveti un volum mare de preparate mediocre care „dilueaza” alegerile clientilor.

3.Numarul de locuri

Incasarile dintr-un restaurant sunt direct legate de numarul de persoane care va calca pragul intr-o zi. De aceea, un alt aspect important este cel referitor la numarul de locuri si felul in care acestea sunt asezate. Nu spune nimeni ca restaurantul trebuie sa arate ca o cantina. Trebuie sa mizezi pe un interior aranjat inteligent, elegant, dar care sa fie suficient de incapator pentru cat mai multi clienti.

4.Firma

Ca si in cazul alimentelor, prezentarea este esentiala. De aceea, daca firma restaurantului tau este veche de 20 de ani, realizata din vopsea care a inceput sa se cojeasca, imaginea localului tau nu va fi una prea placuta.

  Majoritatea trecatorilor de pe strada aleg restaurantul in care sa manance in functie de felul in care acesta arata si uneori si in functie de numarul masinilor din parcare. Cu cat firma restaurantului este mai placuta, cu atat mai multe persoane se vor opri pentru a manca.

5. Reducerea costurilor

Un alt lucru esential in obtinerea succesului unui restaurant este reducerea cheltuielilor inutile. In primul rand, trebuie sa calculezi bine numarul de angajati, astfel incat sa te poti descurca cu un numar minim, fara insa ca viitorii clienti sa fie nevoiti sa astepte secole pana sunt serviti. Prea multi angajati inseamna cheltuieli mari pe salarii si impozite. De asemenea, trebuie sa calculezi de la inceput, tipul de lumini si numarul lor, astfel incat sa creezi o atmosfera primitoare fara un consum exagerat.

Un alt aspect il constituie gestionarea deseurilor produse. Pentru a nu cheltui prea multi bani este indicat sa folosesti compactoare manuale, astfel incat sa poti reduce volumul deseurilor, iar la final sa le poti recicla. Pentru un volum mai mare de deseuri sunt recomandate prese de balotat deseuri. In felul acesta nu vei fi nevoit sa platesti permanent pentru transportul gunoiului; vei plati un singur transport care va contine o cantitate mai mare de deseuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.