Ai luat permisul, ai luat masina, acum ce trebuie sa platesti si cat?

305

Visul tau era sa ai propria masina pe care sa o conduci zilnic, sau aproape zilnic, pana la locul de munca, pana acasa, in concedii, in excursii prin tara, in zonele rurale pentru a-ti vizita rudele. Iata ca acest vis a devenit realitate! Acum esti si tu sofer. Ai urmat cursurile scolii de soferi, ai invatat legislatia, ai facut multe chestionare DRPCIV pe odat.ro, ai trecut proba teoretica si pe cea practica si acum esti sofer cu acte in regula. Ti-ai luat si masina pe care o visai sau masina cu care sa te deplasezi fara probleme prin tara, fie ca este luata in leasing sau second hand. Acum care sunt costurile pe care le implica o asemenea achizitie? Care sunt obligatiile tale si de ce trebuie sa platesti mai mult daca esti sofer incepator?

Asigurarea, CASCO, Rovinieta, ITP-ul, schimbarea anvelopelor, si multe alte lucruri importante de platit

In functie de varsta pe care o ai, si experienta la volan, cu siguranta nu sunt vesti bune in ceea ce priveste asigurarea auto RCA. Aceasta are o valoare foarte mare, pentru ca in tara noastra, legea prevede ca tinerii soferi incepatori sa plateasca pentru o asigurare RCA chiar si de 5 ori mai mult decat un adult. Ai spune ca nu este corect, nu-i asa? Ei bine, s-au facut si aici numeroase statistici si s-a observat un numar mult mai mare al accidentelor in randul tinerilor! De aceea acestia vor plati pentru inconstienta altora. Asigurarea este primul lucru care trebuie sa te preocupe pentru ca altfel nu poti circula in mod legal pe strazile din Romania si, in cazul in care se intampla vreun incident neplacut, trebuie sa platesti daunele din buzunarul tau!

De asemenea, trebuie sa iti protejezi vehiculul si de un furt sau de unele daune pe care le poate suferi, fie ca esti sau nu raspunzator de producerea acestora, si de aceea este ideal sa optezi pentru un CASCO! Desi ti se poate parea o cheltuiala inutila sau in plus, te asiguram ca este cea mai buna alegere pe care o poti face.

Ce alte cheltuieli implica viata de sofer si o noua masina? Daca nu ai aflat din testele auto online pe care le tot completai inainte de examen, te informam ca este importanta si Rovinieta, la toate categoriile de vehicule ai caror soferi doresc sa circule pe drumurile nationale. Fie ca esti persoana fizica sau juridica, trebuie sa platesti Rovinieta pentru a circula fara probleme prin tara. Si, in plus, trebuie sa faci o data la doi ani si ITP-ul (inspectia tehnica periodica a autovehiculului) si sa iti schimbi cauciucurile, o data cu schimbarea sezonului. Nu neglija aceste aspecte si, indiferent ca esti incepator sau nu, ca faci chestionare auto sau nu, ca stii legislatia la perfectie sau inca ai unele lacune, poti circula in deplina legalitate si fara probleme!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.