Halatele medicale sunt asociate, de cele mai multe ori, cu “mandria profesionala’’. Fie ca ne referim la un medic sau un asistent, la un farmacist sau un biochimist, ori de cate ori vedem un astfel de profesionist, acesta ne atrage atentia si ne castiga admiratia prin prestanta pe care o are purtand o tinuta de lucru de un alb impecabil. Desigur, pot exista si halate medicale in alte nuante: roz, verde, albastru, rosu etc. Totul ramane la latitudinea companiei sau institutiei angajatoare. In fond, aceasta se face direct raspunzatoare de echiparea angajatilor cu hainele de lucru necesare activitatii desfasurate.
Pe langa diversitatea de culori, un alt element pe care angajatorul il decide este personalizarea halatelor medicale cu logo-ul companiei/institutiei si, optional, cu numele/functia angajatului prin metode precum broderie, serigrafie sau transfer termic. In acest caz, ,,mandria profesionala’’ poate fi invocata si mai abitir, dar dincolo de toate aceste detalii estetice care se prezinta aparent ca o simpla formalitate ce tine de imaginea profesionala, echiparea cu halate medicale reprezinta o masura de securitate si igiena in campul muncii!
Asadar, afla in continuare ce criterii trebuie sa indeplineasca astfel de articole vestimentare si de ce:
Materialul de fabricatie
Pentru ca un medic sau un asistent se confrunta zilnic cu diferite cazuri (urgente, operatii, deplasari cu ambulanta), care implica efort, miscare si vigilenta, materialul din care sunt confectionate halatele medicale trebuie sa ofere un inalt grad de confort – atat din punct de vedere termic, cat si in ceea ce priveste mobilitatea. Acelasi lucru este valabil si in cazul farmacistilor, care deseori trebuie sa manevreze cutiile cu medicamente din depozit. Drept urmare, cel mai potrivit material de fabricatie pentru halate il reprezinta tercotul. Fiind o combinatie intre bumbac (35%) si poliester (65%), acesta asigura posibilitatea de miscare maxima si nu retine transpiratia, fiind ideal in orice context sau anotimp.
Rezistenta si durabilitate
Atat un asistent, cat si un medic, dar si un farmacist sau un biochimist lucreaza intr-un mediu in care igiena trebuie sa primeze. Astfel, desfasurarea activitatii la locul de munca in haine de strada este interzisa. Asemenea lucratori au nevoie de tinute speciale, precum halate medicale, pentru a nu se pata cu diferite substante (sange, medicamente, solutii chimice) si, totodata, pentru a se proteja de microbi. Asadar, mentinerea igienei la locul de munca reprezinta, in acest caz, o masura de siguranta a muncii. In concluzie, halatele medicale trebuie sa fie confectionate din materiale rezistente la spalari repetate si durabile in timp, iar tercotul este, din nou, alegerea potrivita!
Standarde de inalta calitate si siguranta
Kronos, producator si furnizor B2B de haine de lucru si echipamente de protectie, realizeaza la comanda halate medicale la preturi negociabile certificate Rocert (in conformitate cu cerintele standardelor SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 si SR EN ISO 18001:2008). Acest detaliu indica un inalt grad de profesionalism, garantand siguranta 100% in campul muncii.