Ce este un sistem de aer conditionat multisplit si ce beneficii poate asigura?

313
Publicitate

aer conditionat multisplit

Echipamentele de aer conditionat de tip split sunt puternice, performante si eficiente din punct de vedere energetic. Noile game sunt recunoscute pentru eficienta si functionarea silentioasa, fiind cele mai populare echipamente de climatizare din gama pentru uz casnic. Cu toate acestea, stiai ca exista doua tipuri de sisteme split? Marii distribuitori de sisteme de climatizare, precum Vollmax, cuprind in oferta echipamente single split si modele de aer conditionat multisplit.

Publicitate

Daca nu stii cu exactitate ce este un sistem de aer conditionat multisplit si cum difera de varianta single split, randurile ce urmeaza te vor edifica. Iata ce trebuie sa stii despre acest tip de echipamente de tratare a aerului!

Diferentele dintre echipamentele de aer conditionat multisplit si cele single split

In vreme ce un sistem single split iti permite sa racesti un singur spatiu interior, echipamentele de aer conditionat multisplit iti dau posibilitatea de a raci mai multe incaperi in acelasi timp. Aceasta diferenta se datoreaza modului in care cele doua sisteme sunt concepute. Echipamentele single split au in componenta un compresor si o unitate interioara, in timp ce modelele multisplit pot avea pana la 5 unitati interioare conectate la acelasi compresor.

Unitatile interioare pot fi alese in functie de necesitatile spatiului care trebuie racit, asadar poti opta pentru echipamente montate pe perete, in plafon sau care se sprijina pe podea. Evident, nu este necesar sa alegi un singur tip de unitati interioare, poti personaliza sistemul in functie de caracteristicile fiecarei incaperi.

Cum functioneaza un echipament de climatizare multisplit?

Un sistem multisplit va fi compus dintr-un compresor puternic aflat la exterior, conectat la 2-5 unitati interioare. Un detaliu pe care trebuie sa il cunosti este ca racordarea unitatilor interioare la cea exterioara nu presupune un sistem complex de tubulatura. Acestea vor fi legate prin conducte de refrigerant si, evident, prin cabluri electrice.

Cu toate ca fiecare unitate interioara a sistemului poate fi controlata in mod independent, acestea vor fi conectate la aceeasi pompa de caldura care va absorbi sau va dispersa caldura. Pompa de caldura este prezenta in angrenajul tuturor sistemelor de racire, asigurand transferul de caldura de la un mediu la celalalt.

Beneficiile pe care le ofera un sistem de aer conditionat multisplit

– Confort si economie. Echipamentele de tip multisplit sunt printre cele mai avansate sisteme de climatizare disponibile in prezent. O unitate exterioara poate sustine functionarea a pana la 5 unitati interioare si, evident, poate asigura confortul in 5 spatii interioare ale locuintei sau mediului de lucru. Cu toate acestea, chiar si atunci cand unitatea exterioara este pusa in functiune numai pentru a deservi o singura unitate interioara, eficienta energetica este foarte buna. In plus, sistemele de tip multisplit se pot instala fara prea mare efort, iar functionarea silentioasa va fi un beneficiu major.

– Economie de spatiu. Mai multe unitati interioare pot fi conectate la aceeasi unitate exterioara, motiv pentru care spatiul necesar va fi mai mic decat in cazul instalarii multiplelor sisteme single split. In plus, versatilitatea oferita de lungimea traseelor iti va permite sa personalizezi fiecare sistem in functie de necesitati.

– Aplicatii diverse. Majoritatea sistemelor de aer conditionat multisplit pot fi instalate si pentru a deservi imobile foarte mari sau incaperi aflate la etaje diferite ale cladirii.

– Control independent. Fiecare unitate interioara poate fi controlata in mod independent pentru a asigura cele mai bune conditii in spatiul pe care il deserveste. Astfel, vei putea porni, opri si programa fiecare unitate interioara cu ajutorul telecomenzii din dotare. Multe modele de echipamente multisplit ofera, in prezent, senzori de miscare, control prin Wi-Fi si functii de purificare/ionizare a aerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.