Investitia intr-un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, optima indiferent de sezon

7

Investitiile in ceea ce priveste sistemele casei sunt baza pentru confortul utilizatorului. Oricine isi doreste ca acasa sa aiba parte de tot confortul posibil, dar in acelasi timp sa isi mentina si cheltuielile sub control. Un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura poate fi in acest sens una din acele alegeri convenabile. Presupune aerisirea constanta, ventilarea automata a incaperilor, fara pierdere de caldura. Si daca va ganditi ca un astfel de sistem este util doar iarna, va inselati.

Fie iarna, fie vara, ventilatia cu recuperare de caldura este eficienta

Pentru a intelege de ce ati avea nevoie de un astfel de sistem trebuie sa ii intelegem mai intai de toate modul de functionare. Cei de la Altecovent descriu in detaliu ce presupune un astfel de sistem, atat ca principiu de functionare, cat si ca sistem montat. Recuperatorul de caldura este si el parte din sistem si un element cheie, fiind in fond cel care preia din caldura aerului evacuat si o transfera aerului proaspat de la exterior.

In cadrul paginii oficiale ventilatiecurecuperarecaldura.ro regasim si variante de achizitie ale acestor sisteme. Spre exempu cele de la Sevi sau Aerauliqa sunt disponibile aici, iar preturile variaza, o centrala ventilatie are costuri de la 6400 lei, iar la un ventilator aerisire Sevi 160 complet echipat 2599 lei.

Cat de eficient este vara, cat de eficient este iarna

In perioada rece a anului este destul de evident faptul ca aerisirea incaperilor este mai greu de realizat sau in orice caz perioada in care preferati sa lasati fereastra deschisa este mai scurta. Pierderile de caldura sunt cele care impiedica aerisirea constanta si completa. Practic sunt bani aruncati pe fereastra. Asadar, va rezumati la a deschide geamul arareori. Insa acest lucru inseamna un minus pentru cat de sanatos si fresh este aerul mentinut in interior.

Asadar, iarna in mod special acest tip de ventilatie cu recuperare de caldura isi dovedeste 100% eficienta. Nu mai impune nevoia de a mentine geamul deschis, nu mai depindeti de acest gest, dar aveti mereu in incaperi aer curat si cald in acelasi timp.

Ce se intampla insa vara? Desi sunt numite sisteme cu recuperare de caldura, acestea pot functiona optim pentru utilizator in orice anotimp. Sunt cele de la NovingAir. In zilele de vara acestea vor permite un flux de aer proaspat in incaperi, fara sa fie nevoie sa deschideti geamul, aerul fiind racit. Nu se poate spune ca sistemul de acest gen va substitui neaparat aparatul de aer conditionat, insa in mod cert face o diferenta. Functionarea acestuia inseamna economie de pana la 25% privind cheltuielile aferente racirii sau incalzirii spatiilor.

Vara, setarile la un astfel de sistem va permite ca aerul de afara introdus in casa sa fie racit. Asadar, este o modalitate excelenta de a va bucura de un climat sanatos si placut in interior, indiferent de anotimp.

O astfel de investitie este justificata mai ales si pentru ca aerul este filtrat. Traim in vremuri in care poluarea este la cote alarmante, deci calitatea aerului inspirat trebuie sa ne preocupe. Altecovent este o solutie pentru cei care inteleg aceasta nevoie.

Contact:

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

0753 967 762

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.