Ce trebuie să știi despre măselele de minte și extracția lor

77

Ce trebuie să știi despre măselele de minte și extracția lor 3

Ați auzit tot felul de povești contradictorii despre necesitatea de a face extracția măselelor de minte? Nu ești singurul.

Pe de o parte, prietenii îți spun că ei au încă măselele de minte și nu le-au cauzat niciodată probleme. Pe de altă parte, alții sunt de părere că este mai bine să le extragi pentru a preveni complicațiile viitoare.

Ideea este că se impune realizarea extracției măselelor de minte atunci când acestea sunt grav afectate sau nu cresc corespunzător, pentru a evita să deterioreze și ceilalți dinți. 

O altă situație în care se impune îndepărtarea măselelor de minte este când acestea nu erup complet din gingii sau nu erup deloc. Ignorarea măselelor de minte parțial erupte poate duce la disconfort și durere, dar și la infecții bacteriene.

O vizită la clinica stomatologica te va ajuta să afli dacă este necesară sau nu extracția vreunei măsele de minte.

Este aproape imposibil să periezi sau să folosești ața dentară în zonele gurii în care măselele de minte au erupt doar parțial, iar asta determină acumularea plăcii și a tartrului. Cariile dentare care nu sunt tratate prea mult timp pot duce la parodontită (boala gingiilor), care îți pune în pericol sănătatea orală și pe cea generală.

Așadar, înainte de a te decide să sări peste următoarea programare la clinica stomatologică, iată ce trebuie să știi despre măselele tale de minte.

Ce rol au măsele de minte?

Ce rol au măsele de minte?de molari și sunt localizate în partea din spate a gurii. Spre deosebire de dinții din față, care sunt mai ascuțiți și folosiți pentru a rupe alimente în bucăți mai mici, măselele au rolul de a măcina alimentele.

Totuși, cu timpul, s-a constatat că lipsa măselelor de minte nu ne afectează capacitatea de a mesteca mâncarea.

Cât durează să crească măselele de minte?

Cât durează să crească măselele de minte? pentru a ieși complet prin gingii. Totuși, la unele persoane aceste măsele nu erup niciodată din gingie.

Cum știi când îți cresc măselele de minte și când ar trebui să le extragi?

<>Cum știi când îți cresc măselele de minte și când ar trebui să le extragi?r cauza probleme. Chiar dacă problemele nu apar imediat, în timp, se pot infecta, deteriora dinții vecini sau pot cauza alte probleme bucale.

Semnele unei măsele de minte cu probleme pot fi:

  • Gingii sensibile sau sângerânde
  • Gingii roșii sau umflate
  • Durere și disconfort la nivelul maxilarului
  • Respirație urât mirositoare persistentă
  • Gust neplăcut în gură
  • Dificultate la mâncare, la deschiderea gurii
  • Dureri de cap constante

Dacă te confruntați cu oricare dintre simptomele de mai sus, îți recomandăm să soliciți imediat asistență medicală.

Ce necazuri pot provoca măsele de minte?

În urma unei radiografii, dentistul decide da>Ce necazuri pot provoca măsele de minte?/" target="_blank" rel="noopener">extractie masea de minte.

Iată principalele motive pentru care se impune extracția:

Supraaglomerarea dinților. În cele mai multe cazuri, în cavitatea bucală pur și simplu nu există suficient spațiu pentru 32 de dinți. Radiografiile făcute din timp vor arăta dentistului tău dacă în cavitatea ta bucală este sau nu suficient loc pentru ca măsesele de minte să erupă. Dacă nu ai suficient spațiu, măselele de minte vor trebui îndepărtate pentru a preveni problemele de supraaglomerare care duc la dinți strâmbi și dinți incluși. Dinții incluși sunt dinții care nu au erupt complet și sunt blocați sub linia gingiei, crescând riscul de infecție.

Erupție laterală. Din păcate, măselele de minte nu erup neapărat vertical ca alți dinți și pot ajunge să treacă orizontal prin gingii. Acest lucru poate avea un impact grav asupra dinților vecini, și poate afecta mușcătura, cauzând probleme mai mari, dureroase și mai costisitoare.

Infecții bacteriene. Există și persoane cărora le-au erupt perfect măselele de minte și au spațiu adecvat în cavitatea bucală pentru ca acestea să crească normal. 

Chiar și așa, din cauza locului în care sunt plasate măselele de minte, poate fi dificil să ajungi cu periuța de dinți în partea din spate a gurii. Îngrijirea și igiena orală deficitară cresc riscul de carii și boli ale gingiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.