Oricine poate construi o casă, dar nu oricine poate construi ceva care să devină “Acasă”. Acest “Acasă” este mai dificil de construit decât ai crede. Dacă nu deții informații în domeniu, poți rapid să începi a crede că ridicarea unei case este o corvoadă, nu un proiect plin de entuziasm. Lipsa informațiilor îți poate aduce greșeli, lipsuri, lucruri care o să te coste bani buni pe termen lung. De aceea, ai nevoie de câteva informații înainte de a construi o casă.
- Termenul de predare este orientativ – oricât te-ai strădui să îți creezi un termen de predare cât mai exact, nu totul va merge cum ai sperat. Se pot întâmpla oricând greșeli care au nevoie de timp pentru a fi reparate, iar vremea nu va ține mereu cu tine. Este bine să iei în calcul și neprevăzutul pentru că oricât te-ai feri de el, va apărea inopinat. Neprevăzutul include o perioadă de vreme rea, probleme de construcție, perioada de programare a echipei de construcție.
- Rezultatul final – înainte de a începe construcția propriu-zisă, este bine să știi de la început ce vrei să obtii. Adică ar fi bine să ai în minte o imagine despre cum ai vrea sa arate noua ta casă. Cu acea imagine în minte lucrările vor merge mai ușor pentru că vei știi exact ce vrei să obții. Este bine să te gândești de la început câte camere vrei, dacă vrei o casă cu etaj sau nu, de câte băi ai nevoie, dacă vrei cămară, daca ai nevoie de o un sistem de ventilatie la subsol, și altele.
- Finisează înainte să te muți – nu te gândi să faci invers. Este total greșit. Odată ce te-ai mutat, lucrările nu vor mai avansa atât de repede pe cât sperai. Dacă vrei să te muți și este perioada rece, nu lua asta în calcul înainte de a monta cosuri de fum din inox pentru variantele tale de încălzire. Nu vei petrece zile prea călduroase în casă fără un sistem de încălzire bine pus la punct.
- Aerisirea este importantă – deși nu ai crede că este atât de importantă, de fapt este esențială. Cine și-ar dori abur pe pereți și mucegai pe tavan? Dacă nu dorești o astfel de imagine în bucătăria sau baia ta, alege să montezi o tubulatura inox. Este cea mai bună și va ține neprevăzutul departe de tine.
- Nu uita de depozitare – la prima mână ai zice că nu ai atât de multe lucruri încât să ai nevoie de spații mari de depozitare, dar în timp vei observa cum aduni munți de obiecte care lăsate așa, pot ajunge să îți ocupe mult loc. Depozitarea trebuie încadrată și în bucătărie și în baie.
Dacă vrei confort și eleganță în casa ta, alege să investești în produse și servicii de calitate. Nu face rabat de la calitate când este vorba de obiecte pe care le vei folosi pe termen lung!