Cum sa eliminam senzatia de disconfort din timpul purtarii lentilelor de contact?

342

Lentilele de contact sunt instrumente optice de corectie a vederii, care aduc pacientilor care le utilizeaza o serie de beneficii. Totodata, insa, aceste beneficii vin la pachet si cu o serie de dezavantaje, care pot fi inlaturate rapid prin cateva trucuri pe care medicul dvs oftalmolog vi le poate indicat.

 

In ceea ce priveste aceste dezavantaje, prezenta continua a unei senzatii de disconfort persistente, resimtite pe toata durata intrebuintarii lentilelor de contact, pare a fi una dintre cele mai mari probleme remarcate de catre pacienti.

 

De ceea, sunt binevenite cateva sfaturi care sa sugereze pacientilor care au probleme din pricina sensibilitatii oculare si a disconfortului cum sa elimine aceste mici probleme.

 

Pentru a determina intr-un mod cat mai obiectiv cauzele specifice ale starilor persistente de disconfort, dar si in vedere identificarii celor remediilor adecvate in acest sens, este necesar un control amanuntit la medicul oftalmolog sau la optometrist. Acest consult isi propune, in primul rand, evaluarea starii de sanatate a ochilor.

 

Cu toate acestea, nu trebuie sa uitam nici de urmatorul aspect, si anume de faptul ca disconfortul poate indica o problema mult mai grava a ochilor.

Ce este senzatia de disconfort?


Intr-un cuvant, senzatia de disconfort din timpul purtarii lentilelor de contact poate fi definita prin enuntarea si enumerarea urmatoarelor semne care ne fac sa realizam ca ne confruntam, intr-adevar, cu o problema:

  • prezenta unei stari de sensibilitate care persista pe toata durata intrebuintarii lentilelor de contact;
  • prezenta, uneori, a tulburarilor de vedere- nu este in toate cazurile un indiciu concludent, caci nu apare la toate persoanele;
  • senzatiile pot fi urmate de o compatibilitate scazuta intre modelul de lentile de contact pe care le purtati si suprafata globului ocular;
  • senzatia de disconfort poate conduce, treptat, la reducerea perioadei de purtare a lentilelor de contact sau chiar la discontinuitatea acesteia.

Cel mai important aspect pe care trebuie sa il retinem este faptul ca aceasta senzatie de disconfort este prezenta doar pe timpul folosirii lentilelor de contact si poate rezulta fie din cauze specifice care tin de anatomia globului ocular, fie de natura si particularitatile tipului de lentile de contact indicate de catre medicul oftalmolog.

 

Pe de alta parte, senzatia de uscaciune a ochilor si de iritatie legata de lentilele de contact se refera la starea de slabiciune a ochilor care este experimentata de catre pacient in timp ce poarta lentile de contact. Aceasta stare de disconfort este preexistenta ochilor uscati, care nu au suficienta capacitate de a elimina glandele lacrimare, in vederea asigurarii unui nivel optim de umiditate la nivelul ochilor.

Ce este de facut?


In primul rand, vizita la un control oftalmologic de rutina este, fara doar si poate, primul pas care ar trebui urmat de catre pacient. In functie de rezultatele controlului, medicul poate recomanda un alt tip de lentile de contact, bineinteles tinand cont si de specificul activitatii cotidiene a subiectului.

 

In functie de rezultatele controlului oftalmolog, medicul are posibilitatea de a recomanda pacientului purtarea alternativa a ochelarilor de vedere si a lentilelor de contact.

 

Totodata, specialistul oftalmolog poate prescrie un sortiment de lentile de contact cu un continut crescut de apa ori lentile de contact pe baza de silicon-hidrogel, care previn disconfortul si elimina simptomele asociate hipoxiei. De asemenea, aceste tipuri de lentile de contact pe baza de silicon-hidrogel asigura o capacitatea de transmisibilitate a oxigenului chiar si de 5 ori mai mare, comparativ cu lentilele de contact conventionale, rigide, pe baza de hidrogel.

 

In alta ordine de idei, in cazul pacientilor cu ochi sensibili, ori care sunt predispusi frecvent la reactii alergice, starile de disconfort sai pericolul aparitiei infectiilor pot fi eliminate prin prescrierea unei game de lentile de contact de unica folosinta.

Cu o raza de curbura variind intre 8,5 si 9 cm si cu un continut de apa de peste 50%, sortimentele de lentile de contact de unica folosinta Acuvue 1-Day, Acuvue 1-Day Moist, Acuvue 1-Day Moist for Astigmatism sau Acuvue 1-Day Moist Multifocal: https://www.optilen.ro/731_acuvue-1-day-moist-multifocal-30-buc.html sunt considerate de catre specialisti printre cele mai indicate modele de lentile pacientilor cu sensibilitate oculara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.