Cum să golești corect piscina? Sfaturi pentru întreținerea adecvată

122
Publicitate

Cum să golești corect piscina

Golirea piscinei este un pas esențial în întreținerea adecvată a acesteia. Fie că dorești să faci reparații, să schimbi apa sau să pregătești piscina pentru iarnă, procedura de golire trebuie efectuată corect pentru a evita daunele și pentru a menține piscina într-o stare optimă.

Publicitate
 1. Planifică golirea în avans

Golirea unei piscine poate dura o perioadă de timp considerabilă, în funcție de dimensiunea și capacitatea acesteia. De aceea, este important să planifici golirea cu câteva zile înainte să ai nevoie să o faci. Astfel, vei avea timp suficient pentru a pregăti toate echipamentele necesare și pentru a te asigura că totul decurge fără probleme. Poți cumpăra și un filtru piscina de la Piscineservice.ro.

 1. Golește piscina treptat

Dacă ai o piscină de dimensiuni mari, este recomandat să o golești treptat, adică să nu scoți toată apa dintr-odată. Golește piscina treptat pentru a evita presiunea prea mare asupra structurii piscinei și pentru a preveni posibile daune. De asemenea, golirea treptată va permite eliminarea sedimentelor și murdăriei din apă într-un mod mai eficient.

 1. Asigură-te că ai un sistem de drenaj adecvat

Pentru a golii piscina în mod corect, ai nevoie de un sistem de drenaj adecvat. Acesta poate fi un sistem automat de drenaj sau poți utiliza o pompă pentru a scoate apa din piscină. Asigură-te că pompa pe care o folosești este potrivită pentru dimensiunea piscinei tale și că funcționează corespunzător.

 1. Ia în considerare regulile locale și de mediu

În anumite zone, există reguli și legi cu privire la golirea piscinelor. Verifică legislația locală și asigură-te că respecte regulile privind drenajul apei și protecția mediului. În unele cazuri, ar putea fi necesar să soliciți permisiunea autorităților locale înainte de a goli piscina.

 1. Efectuează curățenia corespunzătoare înainte de golire

Înainte de a începe procesul de golire, efectuează curățenia corespunzătoare a piscinei. Îndepărtează resturile mari, folosește un aspirator pentru a curăța murdăria de pe fundul apei și curăță filtrele pentru a asigura o funcționare optimă a sistemului de drenaj.

 1. Golește piscina în mod responsabil

Când golești piscina, asigură-te că apa este îndreptată într-un loc potrivit și în conformitate cu reglementările locale. Evită deversarea apei în apropierea rețelelor de canalizare sau în zone care ar putea afecta mediul înconjurător.

 1. Verifică structura piscinei după golire

După ce ai terminat golirea piscinei, verifică structura acesteia pentru eventuale daune sau probleme. Asigură-te că nu există fisuri sau scurgeri în piscină și, în cazul în care observi ceva neobișnuit, repară problemele înainte de a umple din nou piscina cu apă.

Golirea corectă a piscinei este o parte importantă a întreținerii acesteia și trebuie efectuată cu atenție și responsabilitate. Asigură-te că planifici golirea în avans, că ai un sistem de drenaj adecvat și că respecți regulile locale și de mediu. Curăță piscina înainte de golire și verifică structura după golire pentru a identifica eventualele probleme. Cu o pregătire corespunzătoare și o atenție la detalii, vei putea să golești piscina în mod corect și să o menții într-o stare excelentă pentru a te bucura de momente de relaxare și distracție în zilele călduroase de vară.

Ce să faci după ce ai golit piscina? Ghid pentru întreținerea și pregătirea acesteia

După ce ai golit piscina, este important să efectuezi câteva etape de întreținere și pregătire pentru a te asigura că piscina ta rămâne într-o stare bună și este gata să fie folosită din nou. Indiferent dacă ai golit piscina pentru reparații, pentru schimbarea apei sau pentru pregătirea ei pentru iarnă, următoarele sfaturi te vor ajuta să ai o piscină bine întreținută și gata să primească din nou apa.

 1. Cureță și igienizează piscina

După ce ai golit piscina, efectuează o curățenie completă și igienizare a acesteia. Îndepărtează resturile, murdăria și algele de pe pereții și fundul piscinei. Folosește o perie pentru a curăța toate suprafețele și un aspirator pentru a curăța reziduurile de pe fundul apei. De asemenea, curăță și igienizează filtrele pentru a asigura o funcționare eficientă a sistemului de drenaj.

 1. Verifică structura piscinei

După curățenie, verifică structura piscinei pentru eventuale daune sau probleme. Caută eventuale fisuri sau scurgeri în pereți sau în bazinul piscinei. Dacă găsești astfel de probleme, repară-le imediat pentru a preveni deteriorarea ulterioară.

 1. Protejează piscina împotriva factorilor externi

Dacă ai golit piscina pentru iarnă sau perioade de neutilizare prelungită, asigură-te că protejezi piscina împotriva factorilor externi. Astfel, acoperă piscina cu o prelată rezistentă la intemperii pentru a o proteja de ploi, zăpadă și frunze căzute.

 1. Pregătește instalațiile și echipamentele

Înainte de a reumple piscina cu apă, asigură-te că instalațiile și echipamentele sunt pregătite pentru funcționare. Verifică starea pompei, a filtrului și a sistemului de circulație. Dacă este necesar, efectuează întreținerea și reparațiile corespunzătoare.

 1. Începe reumplerea cu apă

Odată ce ai efectuat toate etapele de pregătire și întreținere, poți începe reumplerea piscinei cu apă. Asigură-te că nivelul apei este potrivit pentru a putea porni sistemul de filtrare și circulație.

 1. Verifică calitatea apei

După ce ai umplut piscina cu apă, verifică calitatea acesteia. Măsoară nivelurile de clor și pH și ajustează-le corespunzător pentru a asigura o apă echilibrată și sănătoasă pentru înot.

 1. Reporniți sistemul de filtrare și circulație

După ce ai verificat calitatea apei, repornește sistemul de filtrare și circulație pentru a menține apa curată și limpede. Asigură-te că toate instalațiile și echipamentele funcționează corespunzător.

 1. Pregătește zona din jurul piscinei

Nu uita să pregătești și zona din jurul piscinei. Cureță și igienizează terenul, așază șezlongurile și umbrelele pentru a crea un spațiu confortabil și plăcut pentru relaxare și distracție.

După ce ai golit piscina, este esențial să efectuezi o curățenie completă și să pregătești piscina corespunzător pentru a o putea utiliza din nou în cele mai bune condiții. Verifică structura piscinei, curăță și igienizează suprafețele, pregătește echipamentele și repornește sistemul de filtrare și circulație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.