Emerging Europe –care este locul României?

1

Emerging Europe este o platformă de analiză, intelligence și știri cu obiectivul de a crea o sinergie între cele 23 de țări din proiect, din Europa Centrală și de Est. Cu focus pe sectorul de software development, platforma sporește agilitatea și timpul de răspuns a țărilor membre la orice eveniment relevant din industrie. România face parte dintre țările de top din această platformă, indicatorii săi fiind relevanți pentru întreaga regiune. Firmele din România oferă servicii și produse IT (IT outsourcing) pentru companii din diferite industrii.

De ce au cunoscut o creștere rapidă aceste țări în ultimii ani?

Datorită talentului forței de muncă – este una dintre explicații. România, Bulgaria, Ucraina, Polonia, Kosovo și alte țări din Emerging Europe au un segment de forță de muncă, tânără și educată, fapt ce atrage investitorii străini de câțiva ani. Acest potențial primește oportunități însă și de la antreprenori locali.

Antreprenorii locali se diferențiază prin plusvaloare și inovație. Aceștia schimbă relația de beneficiar-outsoucer în parteneriate bazate pe soluții și produse inovatoare.

Poziționarea României în Emerging Europe

România a avut o creștere similară cu alte țări regiune. Fiind a treia țară ca mărime în ceea ce privește studenții și absolvenții IT, acest pool de forță de muncă a propulsat rapid țara. Astăzi, România este a doua, în ceea ce privește valoarea adăugată creată în sectorul IT și IT outsourcing, așa cum se menționează în raportul IT Landscape 2021 de Emerging Europe. De asemenea, România se poziționează pe locul 5 în cadrul Indicelui competitivității IT.

Decacorn în România

UiPath, primul unicorn, care între timp a ajuns decacorn, are origini românești. Ascensiunea sa impresionantă a fost recunoscută de multe țări dezvoltate, devenind prima pe lista companiilor cu cea mai rapidă creștere în FT America în 2020 și cea cu cea mai mare creștere a unei companii de tehnologie conform Technology Fast 500 – 2019.

AROBS – firmă cu capital social 100% românesc

AROBS Transilvania Software este una dintre puținele companii cu capital 100% românesc din sectorul IT. Înființată în Cluj-Napoca, în urmă cu peste 20 de ani, astăzi oferă servicii și soluții pentru peste 8000 de clienți din 14 țări. Cu aproape 1000 de angajați în întreaga lume, AROBS face parte din și alimentează succesul IT al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.