Transferul si repatrierea cadavrelor. Aflati care este procesul

149

Transferul si repatrierea cadavrelor. Aflati care este procesulAici veti gasi toate informatiile corespunzatoare transferului de cadavre in caz de deces. Este foarte important sa stiti care sunt aceste proceduri, astfel incat sa fiti informat cu privire la aceasta procedura in orice moment.

Ce este un transfer al unei persoane decedate?

Un transfer de cadavre are loc atunci cand moartea are loc intr-un loc din tara noastra  sau dinafara ei care este diferit de locul in care avem originea. Adica, atunci cand un corp trebuie mutat intr-un alt loc pentru inmormantare.

Important de spus, legea sanatatii mortuare interzice in mod expres transferul unui decedat intr-un vehicul privat. Nici macar o ambulanta nu poate face un transfer.

Doar o casa funerara poate muta un corp, deoarece ei sunt singurii care au infrastructura si personalul necesar pentru a efectua un astfel de transfer. Intra pe   https://www.repatriere-decedati.ro/despre-noi/repatriere-decedati-italia/ si vei vedea mai multe detalii.

Ce trebuie sa faceti in aceasta situatie?

Atunci cand mutati un cadavru dintr-un oras in altul pot aparea urmatoarele situatii:

  • Transfer in cadrul aceleiasi comunitati.Pentru a face un transfer veti avea nevoie de certificatul de deces si sa fi trecut cel putin 24 de ore.
  • Transferul unei persoane decedate dintr-o Comunitate in alta.Vor fi necesare doua certificate, unul pentru Registratura si unul pentru Sanatate. Odata ce inmormantarea sau incinerarea este autorizata, transferul poate continua, dar aveti grija, deoarece pot exista cerinte speciale in fiecare comunitate si casa funerara va trebui sa le respecte. Toate companiile funerare  cunosc diferitele cazuri, astfel incat in aceste situatii totul se intampla de obicei fara incidente. Notificarea primirii cadavrului va trebui sa fie data comunitatii in care va fi transferat corpul cetatenilor sai, iar procedurile vor fi efectuate acolo pentru inmormantare.

Fiecare tip de transfer  are un pret diferit, deoarece masina, soferul si kilometrajul variaza in fiecare situatie.

In cazul in care aveti nevoie de un pret exact pentru acest serviciu va recomandam sa contactati direct casa funerara si ca in acest fel sa va dea un buget final.

Repatrierea cadavrelor

Daca vorbim despre mutarea unui corp dintr-o tara in alta, atunci vorbim despre o repatriere a corpului.

In acest caz, tarile au acorduri intre  ele despre cum se procedeaza atunci cand este necesar sa se intoarca un organism decedat in tara natala. Costurile de transport al corpului, cu exceptia cazurilor exceptionale, sunt de obicei suportate de familie.

In cazuri speciale, Ministerul Afacerilor Externe si Cooperarii este cel care acorda ajutor familiei defunctului pentru inmormantare sau incinerare de la sursa.

In ceea ce priveste birocratia in repatrierea cadavrelor, trebuie depusa la Consulat o scrisoare prin care se solicita autorizarea transferului organismului care detaliaza mijlocul de transport care urmeaza sa fie utilizat impreuna cu documentatia relevanta privind defunctul.

Trebuie sa se furnizeze certificatul medical de deces al tarii de transfer si al tarii de origine. Si, in cele din urma, un document de la autoritatile sanitare care autorizeaza plecarea ramasitelor  din tara, catre tara de destinatie. De regula acest proces este unul relativ simplu si rapid efectuat de catre serviciile funerare angajate.

Cele mai importante motive pentru care ar trebui sa apelezi la specialisti din acest domeniu

In momentul in care te confrunti cu decesul unei persoane dragi, iti recomandam sa iei in calcul faptul ca, daca aceasta a decedat intr-o alta tara, va trebui sa te ocupi de repatrierea ei daca vrei sa o inmormantezi in tara. Cu siguranta stii deja ca repatrierea este un proces destul de greoi si ca uneori va dura mult pana cand vei reusi sa aduci acasa trupul decedatului, mai ales pentru ca trebuie sa respecti o serie de conditii importante, altfel nu vei reusi.

Specialistii stiu ce trebuie sa faca si mai ales la cine sa apeleze in momentul in care trebuie sa se ocupe de repatrieri. Pentru ca au experienta in acest domeniu nu vor sta sa caute pe internet de ce acte au nevoie si care sunt procedurile pentru ca acestea sunt informatii pe care deja le cunosc. Un alt aspect la fel de important este faptul ca persoanele care se ocupa de repatriere dispun si de toata logistica necesara pentru ca decedatii sa fie adusi acasa in cel mai scurt timp, astfel incat sa nu fie necesar sa pierzi timpul si sa descoperi ca nu iti este aprobata repatrierea pentru ca nu intrunesti conditiile.

Tinand cont de toate aceste aspecte, este mult mai usor acum sa obtii rezultatele dorite cu ajutorul specialistilor, in timp ce tu poti sa te ocupi de ceea ce ai de facut si sa traiesti momentul fara sa te ocupi de activitati administrative. In felul acesta vei fi mult mai linistit atunci cand trebuie sa te ocupi de o astfel de inmormantare si nu va trebui sa cheltuiesti foarte mult. In plus nici nu mai este necesar sa mergi in tara in care se afla defunctul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.