5 idei de amenajare pentru o baie modernă

181
Publicitate

 

Publicitate

5 idei de amenajare pentru o baie modernă 1

O baie modernă trebuie să îți ofere confort și relaxare, iar în acest sens contează foarte mult elementele de utilare și de decorare ale acesteia. Există o multitudine de idei pe care le poți folosi pentru amenajarea băii, iar dacă vrei să te bucuri de o baie deosebită, iată câteva aspecte care te pot ajuta.

Optează pentru o cadă spațioasă

Dacă dimensiunea băii tale îți permite, atunci poți opta pentru amenajarea acesteia cu o cadă care să îți transforme baia într-o oază de relaxare. Pentru că există diverse modele de căzi de baie este important să realizezi măsurătorile în mod corect și să alegi acel model care corespunde cel mai bine cerințelor tale.

La nevoie, poți elimina cada veche, mai ales dacă vorbim despre căzile din fontă, greu de montat și de transportat, care ocupă foarte mult loc. Poți opta în schimb pentru căzi din acril, fie dreptunghiulare, fie ovale sau de colț. Avantajul acestor căzi este acela că se eficientizează spațiul astfel încât să poți beneficia de mai mult loc, dar și de un aspect deosebit al băii, modern și plin de strălucire.

Folosește corpuri de iluminat moderne

Iluminatul joacă un rol important în băile moderne, așadar va fi nevoie să alegi corpuri de iluminat care să pună în evidență cât mai mult spațiul și caracteristicile acestuia. Poți opta pentru aplice, pentru lustre sau pentru spoturi, de preferat cu lumină caldă și cu o intensitate cât mai bună a luminii.

Așază corpurile de iluminat astfel încât acestea să lumineze eficient, punând în valoare spațiul și făcându-l să pară cât mai amplu și cât mai organizat. La nevoie poți chiar să optezi pentru mobilier cu iluminare, cum ar fi dulapurile de baie.

Folosește organizatoare pentru baie

O baie organizată înseamnă mai mult loc și un aspect mai plăcut al acesteia. O baie aglomerată va părea mică și dezorganizată, așa că ar fi ideal să așezi lucrurile într-un mod cât mai eficient.

Un mic dulap pentru prosoape sau dispensere speciale pentru săpun, pastă de dinți sau produse pentru igienă ar putea fi o soluție perfectă pentru o mai bună organizare la nivelul băii.

Folosește piatră naturală pentru placarea băii

Piatra naturală, în speță marmura, travertinul, ardezia sau granitul, reprezintă una dintre cele mai moderne variante de amenajare a băii. Pe lângă un aspect special pe care îl oferă piatra naturală, în același timp aceasta oferă suprafețe ușor de curățat, luminoase și strălucitoare, care contribuie la estetica băii.

Folosește mobilier și articole de utilare suspendate

Băile moderne folosesc foarte mult conceptul de eficientizare a spațiului. În acest sens poate fi folosit mobilierul suspendat, care oferă foarte mult loc în partea de jos a băii, dar și o funcționalitate pe măsură, prin organizarea mult mai facilă a produselor de baie.

Același lucru poate fi făcut și în cazul obiectelor de utilare a băii, care pot fi poziționate suspendat, astfel încât să câștigi spațiu prețios în zona inferioară a băii. Dacă baia este mică, atunci o cabină de duș, poziționată pe colț, te poate ajuta să organizezi mult mai bine spațiul băii.

Mobilierul este important să fie ales într-o cromatică similară restului băii, astfel încât acesta să nu facă notă discordantă.

Amenajarea unei băi se poate face cu ușurință câtă vreme alegi în acest sens cele mai bune produse și cele mai inovative idei de amenajare. Poți alege să îți amenajezi baia singur sau optează pentru ajutorul unui specialist în amenajări interioare care să te ajute să iei cele mai bune decizii cu privire la aspectul pe care îl va avea baia ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.