Care este cea mai buna plita electrica și cum sa o alegi

122

 

Un lucru este cert: nu există bucătărie fără aragaz. Și nu neapărat aragaz, dar un electrocasnic cu ajutorul căruia să putem găti. Indiferent dacă doar ce vă amenajați bucătăria sau căutați să înocuiți vechiu aragaz, o plită electrică poate fi o alegere excelentă pentru dumneavoastră.

În principal, inainte de a opta pentru o plita electrică, trebuie luată în calcul instalația electrică. Plitele au un consum ridicat de energie electrică și au nevoie de alimentare cu siguranță separată și, neapărat, împământare. O plită electrică este cu mult mai sigură decât o pllită pe gaz, asta doar dacă instalația electrică este una bine pusă la punct.

Există mai multe tipuri de plite electrice: plită electrică cu arzătoare metalice, plită electrică din vitroceramică și plită electrică cu inducție.

  1. Plitele electrice cu arzătoare metalice

Au cel mai mic preț, dar nu mai reprezintă neapărat o încântare pentru utilizatori. Ba chiar, posibilitatea ca aceste tipuri de plite să nu mai fie fabricate cât de curând este foarte mare. Cu trei sau patru arzătoare și blat din inox sau inox emailat, acest tip de plită electrică este cel mai greu de întreținut și de curățat.

  1. Plită electrică din vitroceramică

Aceste tipuri de plite electrice sunt poate printre cele mai populare. Practic acestea prezintă pe suprafață o sticlă ceramică, care este foarte rezistentă la zgârieturi. Aceasta nu se pătează și poate fi curățată ușor, întreținerea fiind una destul de simplă. Atenție la șocurile termice pentru că sticla se poate sparge. Sunt foarte ușor de folosit, dau un randament foarte bun și au un design modern dar care se potrivește oricărui spațiu. Transmiterea căldurii se face prin contact și radiere în gama infra-roșu și este recoandată utilizarea vaselor de gătire cu fundul cât mai plat. Aceste tipuri de plite vin, de cele mai multe ori, cu patru zone de gătire.

  1. Plită electrică cu inducție

Plita electrică cu inducție reprezintă cea mai nouă tehnologie în materie de plite. Sunt poate cele mai eficiente, dar și cele mai sigure, în principal pentru că sunt reci atunci când funcționează. Mâncarea se încălzește prin energie transmisă vasului de către plita electrică prin inducție magnetică. Ca și desgin, seamănă destul de mult cu plitele electrice din vitroceramică. Sunt rezistente la zgârieturi și coroziune, nu se pătează și se curăță ușor. Pentru că nu se încălzesc în timpul funcționării, nu este cazul de șocuri termice, dar aveți grijă la lovituri. De asemenea, cu plitele electrice cu inducție nu pot fi folosite decât un anumit tip de vase, cele din materiale fieroase, precum: inox, fontă, oțel, etc. Nu pot fi folosite, din păcate, vase ceramice sau yena.

Alegeți plita electrică în funcție de care dintre acestea considerați că vi se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Iar dacă nu vreți să renunțați în totalitate la gătirea cu flacără, puteți oricând opta pentru o plită electrică mixtă cu care veți avea parte atât de gătitul clasic, cât și de tehnologiile noi.

Youtube link:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.