Cum alegi cel mai potrivit încălzitor de aer pentru încăperea pe care dorești să o încălzești?

377
Publicitate

Redare audio

Publicitate

Când iei în considerare alegerea unui încălzitor adecvat, ar trebui să răspunzi la întrebarea: electric, pe gaz sau pe ulei? Fiecare dintre tipurile menționate are avantajele și dezavantajele sale. Le vei afla în continuare, pentru a ușura alegerea unui încălzitor care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Încălzitoare electrice – avantaje și dezavantaje

Un incalzitor de aer este destinat încălzirii încăperilor mai mici, cum ar fi o cameră sau o magazie mică. Acestea se caracterizează printr-o eficiență relativ scăzută, cu un consum ridicat de energie. Încălzitorul electric este ideal dacă intenționezi să încălzești camere 2x2m. Acest lucru nu înseamnă, totuși, că nu poți încălzi suprafețe mai mari cu un încălzitor electric, dar trebuie să te pregătești pentru o factură mare de energie electrică.

Încălzitoarele electrice asigură confortul de utilizare – nu emit vapori, sunt ușor de utilizat și nu consumă oxigen. Încălzitoarele electrice au fost adaptate funcționării continue și asigură instalarea fără probleme în orice loc ales. În plus, pot fi achiziționate și în magazinele cu scule construcții

În plus, încălzitoarele electrice încălzesc rapid camera în care funcționează. Sunt echipate cu un ventilator prin care se emite aer cald. Avantajul fără îndoială al încălzitoarelor electrice este lipsa focului deschis, care garantează siguranța utilizării. Orice defecțiune a încălzitorului nu reprezintă o amenințare pentru utilizator sau camera pe care o încălzește. 

Încălzitor pe gaz – care sunt avantajele și dezavantajele?

Încălzitoarele de aer cu gaz reprezintă un fel de compromis între calitate și preț. Atât încălzitoarele, cât și combustibilul pentru ele sunt relativ ieftine. Încălzitoarele pe gaz sunt absolut independente, pot fi acționate în orice loc, deoarece nu necesită o conexiune de curent continuu. Sunt folosite pentru încălzirea încăperilor cu o suprafață mare. Avantajul acestui tip de încălzitoare este, de asemenea, puterea termică reglată, ușurința utilizării și ușurința întreținerii.

Cu toate acestea, încălzitoarele pe gaz au dezavantajele lor. În procesul de ardere, gazul deplasează oxigenul din cameră, ceea ce în caz de ventilație inadecvată poate duce la apariția fumului. În plus, încălzitorul cu gaz emite o cantitate mare de apă în timpul arderii. Astfel, fără o ventilație adecvată în cameră, se va produce apariția mucegaiului.

Încălzitoare cu ulei – ideale pentru suprafețe mari

Încălzitoarele pe ulei sunt destinate încălzirii încăperilor medii și mari. Acestea se caracterizează printr-o eficiență ridicată și un confort maxim de utilizare. Cu toate acestea, aici apare întrebarea – cu sau fără fum de evacuare? Încălzitoarele de ulei cu evacuare a gazelor arse sunt destinate încălzirii încăperilor mari locuite de oameni – hale, clădiri rezidențiale etc. Ele emit doar aer curat și cald datorită evacuării gazelor arse.

Pe de altă parte, încălzitoarele fără evacuare a gazelor arse sunt recomandate pentru utilizare în încăperi în care este asigurat un flux constant de aer, de exemplu la șantierele de construcții. Datorită faptului că acestea nu deversează gaze arse, toată căldura obținută prin ardere este transferată în camera încălzită. Păcura utilizată pentru alimentarea acestui tip de încălzitor este relativ ieftină, dar nu este singurul avantaj. Încălzitoarele cu ulei se caracterizează prin cea mai mare eficiență.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.