Asfaltarea parcarii – tot ceea ce trebuie sa stii

312
Publicitate

Asfaltarea parcarii - tot ceea ce trebuie sa stii 1

Publicitate

Automobilele au devenit un important mijloc de deplasare, atat in interes personal, cat si in interes profesional. Din pacate, majoritatea automobilelor isi petrec o buna parte din timp in parcare, circuland doar in 10% din acest timp. in conditiile in care intr-un oras precum Bucurestiul sunt peste 2 milioane de vehicule, locurile de parcare sunt esentiale. Daca esti o persoana norocoasa, locuiesti la casa si iti poti amenaja un astfel de loc asfaltand un mic spatiu din curte. Procesul de asfaltare parcare este simplu, ieftin si eficient, fiind mult mai atractiv decat pavajul sau betonarea.

Care sunt caracteristicile asfaltului si de ce este potrivit pentru parcari?

Asfaltul are o compozitie foarte buna si o granulatie care permite aderenta foarte buna a anvelopelor. Acesta se muleaza perfect pe sol, se pune rapid in opera, este ieftin si poate sa fie aplicat pe orice tip de sol: in unghiuri dificile, in curbe, etc.

Practic, se poate spune ca asfaltul este una dintre cele mai flexibile suprafete de pavaj, putand fi aplicat absolut oriunde. Pe lista cu avantaje pe care le ofera se mai numara:

  • Capacitatea de a se adapta foarte bine la temperaturi scazute;
  • Usurinta cu care se poate repara in cazul in care apar probleme pe suprafata sa;
  • Capacitatea de a fi renovat complet, fara a fi nevoie de decopertarea vreunui strat;
  • Costurile mici de intretinere pe termen lung;
  • Posibilitatea de a fi personalizat prin marcaje si vopseluri.

Cum se poate realiza asfaltarea parcarii?

Asfaltarea parcarii se poate face in doua moduri: mecanizat si manual.

Asfaltarea mecanizata este ideala pentru suprafetele foarte mari, cum ar fi parcarile supermarketurilor, parcarile spitalelor sau alte parcari unde urmeaza sa stea sute de masini.
Asfaltarea manuala este mult mai potrivita in parcarile casnice.

In momentul in care se face asfaltarea este important sa se tina cont de o serie de detalii, in asa fel incat aceasta sa fie 100% eficienta. Conteaza, asadar, tipul de asfalt si bitum folosit, experienta celor care toarna asfaltul si conditiile in care il toarna.

Cat costa asfaltarea unei parcari?

Pretul unei astfel de lucrari poate sa difere in functie de suprafata pe care se actioneaza, de grosimea bitumului, de tipul de bitum, de structura terenului, de diverse dificultati de acces si de multi alti factori. In general insa, pretul mediu este de 50 de lei/mp

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.