Programe de team building bune, pentru companii cu renume

495
Publicitate

Pentru prima dată, jocurile pentru sporirea coeziunii unor echipe au fost folosite de către britanici pentru unitățile militare prin anii 1940.

Această metodă s-a dovedit a fi atât de eficientă încât, după doar un deceniu, cei mai avansați manageri ai companiilor americane au început să se folosească și ei team building-urile, chiar dacă nu înțelegeau total cum i-ar putea ajuta în dezvoltarea afacerilor lor.

Publicitate

Punerea muncii echipei ca element fundamental în succesul unei companii este de dată relativ recentă. Până în urmă cu vreo trei sau patru decenii nu prea existau în lume agenții care să ofere servicii de organizare team building.

Pe baza principiilor sportive, specialiștii au extras o mulțime de legi de business, potrivit cărora activitatea grupului de angajați ar trebui să se focuseze pe rezultatul global al unui proiect. Pentru a asimila aceste legi și principii, angajații trebuie să fie puternic conectați la job.

Programele de team building HPDI pot rezolva și diferite aspecte disonante existente într-o  firmă, inclusiv eliminarea tensiunilor dintre membrii unei echipe sau crearea auspiciilor pentru stabilirea unor bune interacțiuni între angajații diferitelor compartimente ale unei companii.

La elaborarea programelor de team building personalizate pentru companii, specialiștii se bazează pe sfera activităților companiei, pe abilitățile și profesionalismul personalului și pe adaptarea calităților acestora la nevoile afacerilor în cauză.

Antrenamentele pentru construirea de echipe ajută la crearea unor team-uri unite, cu care să se poată lucra mai ușor, sunt mai simplu de gestionat, putându-se exploata mai bine de abilitățile fiecărui angajat. Ca urmare, organizația își poate atinge obiectivele planificate mai repede și cu niște costuri mult reduse.

Deși aceste team building-uri au și o latură pronunțat competitivă, ele nu mai includ în ultima vreme efectuarea unor sporturi extreme (de genul: săritul cu o coardă elastică, curse de caiac printr-un râu învolburat, scufundări la mare adâncime) sau vorbitul în public (marea teamă a angajaților ce pot manifesta multe jenă și un stres puternic, dacă sunt puși în această situație).

Șefii de companii care au crezut în eficacitatea team building-ului au reușit să obțină rezultate excelente prin:

  • – transformarea angajaților din concurenți în parteneri;
  • – crearea”spiritului de echipă” reflectat prin creșterea încrederii reciproce a colegilor de serviciu;
  • – translația de la “colegi harnici” la “colegi prietenoși”;
  • – soluționarea situațiilor de conflict;
  • – integrarea mai armonioasă a noilor angajați în echipă;
  • – dezvoltarea abilităților personale pe care angajații le pot pune în folosul echipei de lucru;
  • – creșterea nivelului de creativitate al personalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.